Про це він розповів на каналі my.ua.

«Ринок праці вже оживає в Україні. Значно гірше, ніж хотілося б, але краще, ніж могло би бути, тому що в умовах війни була вірогідність, що території навколо Києва, Чернігова, Сум будуть знаходитися ще тривалий час в тимчасовій окупації, і про якесь економічне відновлення на цих територіях годі буде взагалі говорити. Наразі в Київській області вже життя відновлюється. Я приїжджаю в Ірпінь, в Бучу, і я бачу кальян-бари або кав’ярні, які працюють на фоні зруйнованих будинків», - повідомив Олексій Толкачов.

За словами футуролога, маленькі суб’єкти підприємництва на деокупованих територіях вже зараз винаймають баристів, офіціантів, адміністраторів, тобто персонал для відкриття закладів. Олексій Толкачов також зазначив, що вже зараз поступово відновлюється агросектор, люди починають якісь теплички робити.

«Дуже багато людей повертається. І навіть що цікаво, ті підприємства, які на початку війни терміново евакуювалися з Полтавської, із Сумської, з Чернігівської і Київської областей на Захід України, то вони вже зараз у серпні-вересня планують повернення сюди. Це дасть певне пожвавлення на ринку праці», - зазначив Олексій Толкачов.

Також футуролог повідомив, що зараз триває активний пошук роботи для переселенців, оскільки сидіти на пайках і на гуманітарній допомозі протягом тривалого часу неможливо.

Популярні новини зараз

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, Фінмоніторинг та Нацполіція викрили шахрайську схему з крадіжки 580 тис доларів Міноборони.

Також Знай.ua повідомляв, скільки українцям доведеться платити за воду: тарифи, які діятимуть з 1 вересня.