Про це він розповів у своєму блозі.

«Люди повинні зрозуміти, що немає іншого джерела тепла, окрім електроенергії», - заявляє Олег Попенко.

За його словами, якщо в будинку не буде електроенергії, то варто звернутися до ЖЕКу, управляючої компанії, ОСББ, якщо на ці процеси можна якось вплинути. Якщо ж ні, констатує експерт, то єдиний варіант – це приватний будинок, де є твердопаливний котел, запас дров на 20-30 кубів, генератор на 5-7 кВт із запасом палива на 50-100 літрів. У цьому разі, каже він, перезимувати можна, а ті поради, які роздають деякі органи місцевого самоврядування щодо встановлення котлів-буржуйок у підвалах він вважає недоцільними.

«У цьому разі люди повинні розуміти, якщо не працює електроенергія, значить, в будинку не буде води, в будинку не буде працювати каналізація. Ні води, ні опалення. Ці будинки будуть нежиттєдіяльні», - пояснює Олег Попенко.

А відтак, констатує він, сидіти в підвалі і чекати не зрозуміло чого – ідея погана. На думку експерта, грітися у підвалі можна хіба що пів дня, чекаючи, поки подадуть тепло, але загалом потрібно думати наперед і єдиний вихід – це приватний сектор.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Решмеділова заявила, що Норвегія збільшить видобуток газу задля забезпечення Європи.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова пояснила, чому після війни тарифи на комуналку в Україні збільшаться у кілька разів.