Про це він розповів на своєму каналі.

«Що конкретно не дає нашому суспільству стати процвітаючим? Це, звісно ж, не лише податки. Але незважаючи на те, що ми маємо спрощену систему, все одно це не дає якогось поштовху для розвитку. У багатьох країнах такого немає, як у нас, що можна бути ФОПом на 3 групі та платити 5% плюс зарплатні податки, і компанія раптом розвиватиметься. При зростанні, якщо в тебе наймані співробітники, ти вже таких податків на зарплату платити не зможеш. Тобто треба бути на загальній системі оподаткування, а вона вбиває бізнес», – повідомив підприємець.

Павло Себастьянович зазначив, що податки – це не найголовніше, адже у розвинених країнах податки ще вищі, ніж в Україні. Здавалося б, у цих країнах бізнес взагалі не здатний вижити, але ні. Підприємець заявив, що завдяки тому, що люди сплачують податки і потім отримують ці податки у вигляді послуг, країни можуть зростати та розвиватися.

«Наприклад, соціальний податок. У нас єдиний соціальний внесок, який іде до Пенсійного фонду, не гарантує нам жодної пенсії. Ми знаємо, що люди, які пропрацювали там по 40 років, особливо такі професії як лікарі, вчителі, вони отримують зараз по 2-3 тисячі гривень, що абсолютно несправедливо», - додав підприємець.

Як писав раніше Знай.ua, Польща додатково профінансує постраждалих від війни українців – у пріоритеті діти та жінки.

Популярні новини зараз

Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що українцям пояснили, чому вони не отримують законні доплати до пенсій: що робити у такому випадку.