Про це він розповів у програмі «Різні люди».

Як пояснює гість програми, ЧХУ – частина загального червонохресного руху і вони працюють за його правилами. Він розповідає, що первинно ця ініціатива з’явилася у Швейцарії в середині 19 століття, там зароджувалися і створювалися правила та принципи червонохресного руху, вони відпрацьовувалися через різні війни, через різні конфлікти.

«І ось сьогодні є загальні правила червонохресного руху: це нейтральність, професійність, незалежність, допомога кожній людині, якій вона потрібна. Але структурно ми є окремою організацією, ми є незалежною ні від кого, ми є українська організація, яка працює виключно у межах українського законодавства. Наша легітимність підтверджена міжнародними структурами», - зазначає Павло Розенко.

Зараз же, зауважує віцепрезидент ЧХУ, у всіх на слуху Міжнародний комітет Червоного Хреста як організація, яка має мандат щодо ситуації із військовополоненими, з евакуації населення, з гуманітарною допомогою. Водночас експерт підкреслює, що вони не є структурою Міжнародного комітету Червоного Хрест, не є ані його філією, ані його представництвом, ані відділенням в Україні.

«У них є свій окремий офіс, у них є своє представництво в Україні, воно так і називається «Представництво Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні», а ми є громадською незалежною державною небюджетною волонтерською організацією України», - підкреслює Павло Розенко.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що Україні потрібно для істотного перелому в боротьбі з росією.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, чи була Європа готова до сьогоднішньої російсько-української війни.