Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

За словами політолога, сьогодні можна констатувати, що Естонія, Литва, Латвія, Фінляндія, Швеція, Данія, Норвегія і Польща зайняли досить активну позицію на підтримку України і в питання надання зброї, звичайно, у межах їх можливостей, і в питанні санкційного тиску, і політичної ізоляції росії.

«Зараз вони – локомотив санкційних обмежень, фактично позбавили громадян росії права в’їзду, навіть тих, у кого є шенгенські візи. І курс «Геть від москви!», як писав Микола Хвильовий, там реалізовується за повною програмою», - підкреслює Олександр Мусієнко.

До того ж, додає він, нарешті і Україна запровадила візовий режим із росією, чого не було до 24 лютого. На думку експерта, це правильне рішення, оскільки російська агентура заїжджала в різні країни на легальних підставах, а потім там відбувалися різні проросійські акції та інші інциденти.

«Вільне пересуванні і подорожі країнами Європейського Союзу – це не просто право, це привілей для країн, які перебувають у цивілізованому клубі держав або прагнуть там бути, і, відповідно, виконують певні вимоги. Це нормально, коли країна або об’єднання держав встановлює певні критерії відвідування», - пояснює Олександр Мусієнко.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..."

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков повідомив, що має стати для українців сакральною метою під час війни.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман спрогнозував дату закінчення війни.