Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«По-перше, путін зустрівся із Сі Цзіньпіном, путін перед усіма виправдовувався і казав, що знає, що всі стурбовані тим, що триває російсько-українська війна. При чому він це так робив, начебто війна в Україні, тобто взагалі начебто його не стосується, начебто це не росія почала війну. Це відсутність усвідомлення процесів, щось таке є у путіна», - міркує Олександр Мусієнко.

За його словами, на зустрічі було видно, що путін намагається все більше втягувати Китай у співпрацю, а Сі Цзіньпін зі свого боку поводився доволі обережно. Знаковим у цьому контексті, зазначає експерт, є і пресреліз китайської агенції «Сіньхуа».

«Офіційна агенція Китаю «Сіньхуа» попросила, щоби про Україну не було у пресрелізі нічого. Тобто росія все ж таки хотіла вставити, що вони протистоять НАТО, що Америка намагається розхитувати і веде агресію проти них на території України – цю всю нісенітницю, який вони на своїх пропагандистських ток-шоу розголошують. Китай попросив цього не робити», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тобто, констатує політолог, Китай вирішив ніяк не фігурувати у таких заявах, аби не бути втягнутим у російсько-українську війну. Тобто, констатує він, це свідчить про збереження своєрідного нейтралітету з боку Китаю, війну вони залишили на росії.

Популярні новини зараз

Українцям приготували приємний "бонус" до пенсії: хто у черзі на доплати

"Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон

У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Друзенко пояснив, чому потрібно вгамовувати власну агресію.

Також Знай.ua писав про те, що Буряченко розповів, хто заплатить за зруйноване житло українців унаслідок війни.