Про це вона розповіла на каналі «Садок вишневий».

«Мало хто сприймає Ернста як такого ідеолога та архітектора путінської епохи. І справді, можливо, правильно говорити про нього не як про архітектора, а як про декоратора путінської епохи, тому що саме він створив усі ті інтер'єри, всю ту візуальну естетику, яка асоціюється з путінською епохою», - повідомила Марія Кучеренко.

За словами аналітикині, канонічним прикладом діяльності Ернста може стати те, що інавгурацію президента рф в Андріївський зал переніс саме він. Марія Кучеренко підкреслила, що Ернст обґрунтовував своє рішення тим, що росії тоді потрібна була така державницька нота, об'єднуюча позиція на початку 2000-х.

«І цією нотою було обрано ось цю помпезність, ось це посилання до імперії», - зазначила Марія Кучеренко.

Аналітикиня заявила, що вже тоді росія об'єднувалася навколо імперського, прагнула повернути традиції та дух саме імперського часу.

Популярні новини зараз

Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, представник ГУР МО Вадим Скибицький передбачив розпад путінської імперії після перших днів мобілізації: «Російський народ готовий».

Також Знай.ua повідомляв, що Олександр Мусієнко розповів, як російська пропаганда пояснює усі поразки їхніх військ на фронті.