Про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Масштаб події народження у світ Пресвятої Богородиці, напевно, важко переоцінити віруючій людині та ще важче висловити своє ставлення словами, бо будь-які слова так чи інакше обмежують зміст. Різдво Пречистої для нас як зоря, що розпалюється, того довгоочікуваного найбільшого дня, коли в світ прийшов Спаситель роду людського і наш Бог – Іісус Христос», - сказав митрополит Антоній.

Владика зазначив, що Народження Богородиці ознаменувало прихід вічної весни, вічної правди, вічної надії, а все її життя стало прикладом нескінченного гімну любові до Бога.

«Ставши Причасницею Божественної Слави і явивши світові Спасителя, Пресвята Діва стала провісницею нового благословення людству: смерть подолана, прокляття первородного гріха скасовано - відкрито шлях до Царства Небесного. Скільки століть чекала людина цієї години! Старозавітні пророки сповіщали про волю Божу і готували світ до приходу Христа. Але за кілька століть до народження Спасителя пророче служіння припинилося, були часи пророчого мовчання. І лише з появою Діви Марії настала нова епоха здійснення пророцтв», - пояснив він.

Керуючий справами УПЦ нагадав, що християни шанують Богородицю не лише як Мати Господа нашого Іісуса Христа, а й як свою Небесну Помічницю, Покровительку та Заступницю за весь рід людський.

Популярні новини зараз

Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію

Показати ще

«Будемо ж волати до Богородиці, як закликали до Неї апостоли, і вшануємо, і прославимо Її щодня в наших храмах, просячи у неї допомоги, покриву та захисту», - підсумував митрополит Антоній.