Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Чому в параметрах ідентичності є відношення до себе, відношення до Бога, відношення до дому, до батьків і до дітей, але немає сім’ї. Тому що сім’я – це не щось штучне і щось окреме, відокремлене від життя. Сім’я – це наслідок ставлення до світу. І в українстві сім’я – це не створити шлюб, «вступить в брак». Українці беруть шлюб», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, коли українці беруть шлюб, вони беруть на себе й певні зобов’язання, усвідомлюючи те, що тепер необхідно буде реалізовувати свою ідентичність уже в парі. Однак, як наголосив Олександр Новохатський, так не завжди було в Україні, і колись на укладання шлюбу значно впливали статки.

«Дуже багато речей, пов’язаних із укладаннями шлюбу, сімейними станами, сімейним життям в Україні планувалося традиційно за рахунок поєднання статків, поєднання господарств. От в українських традиціях здебільшого шлюби укладали не через любов, не через кохання, а через домовленості батьків й авторитетних представників громади», - заявив Олександр Новохатський.

Як писав раніше Знай.ua, Олександр Новохатський розповів, чим українці відрізняються від інших людей.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Залишилось два дні: українців попереджають востаннє

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Геннадій Друзенко пояснив, чому потрібно вгамовувати власну агресію.