Про це вона розповіла на каналі my.ua.

«Якщо це особисті документи, паспорт ви втратили, ID ви втратили, перше, що вам потрібно зробити, - це звернутися до найближчого відділу поліції, написати заяву про втрачені документи, і ви отримаєте витяг із досудового розслідування. Після цього з цими документами ви можете звернутися в підрозділ Державної міграційної служби, в ЦНАП або ж у паспортний сервіс», - повідомила Зоряна Пелех.

За словами юристки, наразі в країні склалася така ситуація, що терміни видачі документів дуже затягуються, тобто інколи людям необхідно чекати понад 2 місяці, щоб отримати документи. Зоряна Пелех додала, що в разі втрати документів для встановлення особи можна пред’являти водійські права, закордонний паспорт, документи в додатку «Дія», бо там вони мають таку ж юридичну силу як і їхній паперовий аналог.

Зоряна Пелех також зазначила, що зараз чимало випадків, коли українці гублять свої документи за кордоном. Юристка повідомила, що в такому випадку необхідно вжити аналогічних заходів.

«Треба піти в ближній відділок поліції, написати заяву про втрачені документи, отримати протокол або довідку про втрачені документи і після цього вже звернутися до нашого консульства, посольства ближнього», - розповіла Зоряна Пелех.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін

"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі

Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною

Показати ще

Як писав раніше Знай.ua, в Україні хочуть скасувати популярний податок: хто й за що зможе не платити.

Також Знай.ua повідомляв, що на українських водіїв чекає нововведення на дорогах з 1 жовтня: що потрібно зробити, щоб не отримати штраф.