Про це вона розповіла на каналі my.ua.

За словами гості програми, більшість внутрішньо переселених осіб – це жінки з дітьми, люди похилого віку. Натомість чоловіки, як вона пояснює, очевидно, залишаються переважно на місцях як воєннозобов’язані. А внутрішньо переміщені особи, констатує експерт, все ж таки потребують допомоги: поселення, продукти, фінанси, тощо.

«Пані Верещук також буквально 26 серпня заявила про те, що буде створений Єдиний реєстр соціального житла, де люди зможуть також ставати в чергу, отримувати житло. Ініціатив дуже багато від фондів, від уряду, але, на жаль, вони сьогодні не реалізовуються», - зазначає Зоряна Пелех.

Як вона пояснює, житло – це така річ, яку дуже важно побудувати за місяць, два чи три, якщо, звісно, йдеться про глобальне житло. За словами гості програми, введенні житла займає мінімум 12 місяців, а загалом від 12 до 24 місяців. Окрім цього, додає вона, багато запитань виникає і щодо самого будівництва: це підвищення вартості будівельних матеріалів, це людський ресурс, це переорієнтація коштів, це адміністративні, територіальні одиниці, адже війна досі триває.

«Так, можливо будувати модульні будинки швидкої збірки, але ж ми всі розуміємо, що це вирішення питання тимчасового житла», - констатує Зоряна Пелех.

Популярні новини зараз

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, як світ відповів росії на її псевдореферендуми.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, хто отримав відстрочку на сплату боргів комунальникам.