Про це він розповів у програмі «Що далі?» на каналі «Знай24».

За словами гостя програми, за 7 місяців війни від початку наступу з півночі Україна значно покращила свої інженерні загородження та наростила сили і засоби, а також провела цілу низку серйозних навчань. А відтак, констатує він, якщо з боку білорусі знову підуть війська, то ми маємо, чим і ким їх зустрічати.

«Наш оборонний потенціал багатократно зріс, наголошую. Тим паче, я переконаний, що загальна стратегічна ініціатива (не плутати зі стратегічним переломом, до перелому ще доволі далеко) уже на нашому боці. Візерунок цієї війни малюють українці, це так», - зазначає Петро Черник.

Водночас він додає, що попри колосальні успіхи ЗСУ, потрібно розуміти, що чисельні потенціали все ще різні. Як пояснює аналітик, українські військові мають більшу мотивацію, вищий рівень тактичної майстерності, якіснішу зброю, але росіян все ще багато. У приклад він наводить людину з рушницею, яка потребує перезарядки, і людей із сокирами, де перша – це Україна, а другі – росія.

«До перелому нам треба ще дуже суттєво попрацювати. Перелом – це коли такі харківські операції стають системним щоденним явищем, і після низки їхнього проведення окреслюються часові параметри, коли ми можемо уже зрозуміти, що наш солдат виходить на наші адміністративні державні кордони. Це перелом», - пояснює Петро Черник.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко розповів, що російським чоловікам бракує хоробрості.

Також Знай.ua писав про те, що Мусієнко розповів, як світ відповів росії на її псевдореферендуми.