Як стати у нас онлайн покупцем

Якщо ви досі відвідуєте офіс страхової компанії або користуєтеся послугами її агентів, то повинні зрозуміти, що ви не заощадите, якщо цього хочете. Адже їхню працю страхової компанії треба оплачувати. Це робиться рахунок ваших коштів. Тим більше це марнування часу, ризики, пов'язані з зростаючими знову ковидними захворюваннями. В даному випадку вам потрібно просто зайти на сторінку сайту перевіреного агрегатора, такого як Британський BritishInsurance по продукту, що вас цікавить: полісу ОСАЦВ, полісу туристичної страховки і незабаром ще "Зеленій карті". Спочатку за допомогою нашого калькулятора зробіть миттєвий розрахунок вартості страховки для вашого автомобіля з урахуванням різних франшиз у різних страхових. Якщо вам цікаво, то поцікавтеся даними компанії або зайдіть почитайте інструктивні статті.

Як вибрати надійну страхову компанію з найкращими умовами. На що звернути увагу

Франшиза - від якої залежить вартість поліса тієї чи іншої програми страхування. Чим він менший, тим дорожче «автоцивілка». Якщо у вас невеликий досвід водіння або вже траплялися аварії, то краще вибрати нульову франшизу. І тоді навіть невеликі збитки в кілька тисяч гривень оплачуватиме страхова компанія. Не економте кілька сотень гривень на ціні, так як це призведе до того, що власним коштом доведеться покрити понад 3000 гривень.

Мінімальна ціна полісу є найважливішим варіантом для більшості. Але переконайтеся, що компанія, яка пропонує таку ціну, є надійною, і у вас не буде проблем з оплатою. Як можна оцінити надійність? Подивіться критерії рейтингу для страховиків.

Популярні новини зараз

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає

Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Вибір найдорожчого поліса. Так. Це статистично рідше, ніж вибір поліса за найнижчою ціною. Але користувачі, які беруть за основу прийняття рішення про вибір дорогого поліса, будуть праві, але за ряду умов, які ви самі оціните:

• Варіанти страхування (цілодобова підтримка в разі аварії, ДЦВ, структура власності, евакуація в разі аварії та інше).

• Рейтинг страхової (дивіться нижче).

• Відгуки про неї.

Рейтинг страхових компаній України. Обов'язково врахуйте його у воєнний час

Читайте у нас у блозі аналітику: «Рейтинг страхових компаній у 2022 році. Як краще вибрати страхову компанію для страхування авто: "автоцивілки" та КАСКО та туристичного страхування онлайн - поради». Сьогодні у воєнний час важче оцінити зазначені критерії. Так МТСБУ опублікувало оцінку діяльності страховиків за результатами 4 кварталу 2021 року у серпні цього року. І більше публікацій за перший та другий квартали у кольоровій індикації немає. Але навіть якщо і до війни «світлофор» (кольорова індикація оцінок діяльності страховиків) вас попереджав про негативну характеристику червоним та жовтим кольором:

• «якість врегулювання збитків»,

• «рівень скарг від потерпілих та страхувальників»,

то прийміть це до уваги при ухваленні рішення.

Але є публікації МТСБУ у вигляді табличних показників діяльності за перший та другий квартали. Ми оновимо статтю про рейтинг страховиків за новими результатами другого кварталу. А зараз ми покажемо список страховиків, яких потрібно обирати під час купівлі поліса ОСАЦВ. Страхові компанії-члени Моторного (транспортного) страхового бюро України (МТСБУ) у квітні-червні 2022 року врегулювали у строк до 60 днів з дати ДТП 35,7% вимог за шкоду майну, що на 43% менше у порівнянні з 1 кварталом поточного року (62,5%). Як бачимо – серйозне падіння кількості врегульованих збитків відбулося за рахунок низки страховиків, які сильно затримують виплати або взагалі не сплачують. Це серйозні загрози для вас у разі вибору страховика, який затримує виплати на багато місяців. І поки неможливо передбачити, хто з них піде з ринку, а хто залишиться, виправивши ситуацію з оплатою клієнтів. У гіршому випадку вам доведеться сплачувати збитки у воєнний час за рахунок власних коштів за можливими рішеннями суду.

Які ж компанії мають цей показник вищий за середній?

Ось у таблиці 13 страхових, які мають показник вищий за середній (у 35,7%) щодо врегулювання в строк до 60 днів з дати ДТП.

МТСБУ також повідомило, що за другий квартал 2022 року до бюро надійшло 363 скарги на дію його членів, що на 20,2% більше, ніж за аналогічний період роком раніше. Але врахуйте і п'ятий критерій: відгуки клієнтів на сайтах, які спеціалізуються на зборі відгуків онлайн.

Вибір туристичної страховки. Тут не варто заощаджувати. Достатньо за останні кілька років опубліковані журналістами статті про серйозні грошові втрати клієнтів, які виїхали за кордон і не одержали оплату збитків при настанні захворювань чи травм. Ми не будемо зараз судити: чи винен турист чи страховик, який вирішив заощадити тисячі доларів, які витратив клієнт за кордоном і не отримав відшкодування від страховика. Виберіть для себе: медичні витрати (30000-50000 EUR) та нещасний випадок, відшкодування витрат при втраті багажу, цивільно-правову відповідальність перед третіми особами

Вартість страховки на авто

Заходячи на сайти, ви побачите різні рекламні описи можливих знижок. Але щоб ви були впевнені, що обіцяні знижки реальні, зайдіть через калькулятор, який розрахує реальні ціни всіх полісів з урахуванням знижок навіть просто за параметрами авто. І тоді тільки ви можете їх порівнювати з цінами на інших сайтах. А ось знижки не порівнюйте: на веб-сайтах, наприклад, можуть бути різними початкові ціни поліса у видачі. І тоді обіцяна знижка в 15% дасть більшу ціну, ніж знижка в 10%.

Докладніше ви можете ознайомитись на сайті