Про це він розповів на каналі «Знай.ua».

Як повідомляє журналіст, цього тижня Кабінет Міністрів України передав на розгляд Верховної Ради проєкт державного бюджету на 2023 рік. За його словами, у проєкті закону закладено 239 мільярдів 900 мільйонів гривень, про що йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

«Зазначається, що видатки у 2023 року обраховані з урахуванням індексу інфляції прогнозованого обсягу єдиного внеску на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування і розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. З 1 січня він становитиме 2 293 гривні, що аж на цілих 159 гривень більше, ніж у січні 2022 року», - повідомляє Олександр Близнюк.

Також він розповідає, що минулого тижня заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев на зустрічі із профспілками, роботодавцями та представниками Мінсоцу і Мінекономіки розповідав про формування бюджету на 2023 рік в умовах воєнного стану. За словами журналіста, заступник голови Мінфіну заявив, що наступного року видатки на пенсійне та соціальне забезпечення не зменшуються, а деякі з них будуть навіть збільшені.

«Близько 5,5 мільярдів гривень буде закладено на забезпечення житлом ветеранів війни, адже ця категорія громадян вкрай важлива. Також буде забезпечена своєчасна виплата пенсій, соціальна допомога, виплати заробітних плат медикам та освітянам. І додав дуже маленьку деталь: мінімальна заробітна плата буде на рівні грудня поточного року», - розповідає Олександр Близнюк.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура повідомив, як світ відповість на використання росією ядерної зброї.

Також Знай.ua писав про те, що Кучеренко розповіла про роль наближеного до путіна Дмитра Козака у переговорних процесах.