Про це він розповів у програмі «Воєнний кабінет».

«До речі, це порушення прямих заповітів від класика Сунь-Цзи, який говорив про те, що правитель, імператор не повинен втручатися у ведення бойових дій, у нього мають бути хороші генерали, які мають відповідати за це, а у керівника має бути правильна політика і він все ж таки має менше втручатися у безпосередню реалізацію тих чи інших кампаній», - пояснює Олександр Мусієнко.

Тому, констатує він, очевидно, у кремлі ніхто не читав Сунь-Цзи або ж усі забули про нього, натомість там читають Карамзіна, Тарле, Ільїна та багатьох інших російських шовіністів. Якби ж російське керівництво читало класику або більше на неї зважало, підкреслює експерт, то знало би, що ситуація, яка виникає, коли правитель втручається безпосередньо в хід ведення бойових дій, закінчується вкрай невтішно, що і підтверджують сьогоднішні події на фронті.

«Отже, наказ, який путін міг дати особисто, це стояти до кінця. Ця ретроспектива є дуже невдалою, спроба реконструкції Другої світової війни - стояти до останнього патрона, сил не шкодувати і інші ось такі подібні накази - не найкраща практика, яку можна було би з цього згадати», - стверджує Олександр Мусієнко.

А відтак, підсумовує він, зрозуміло, як буде розвиватися сьогодні ситуація на фронті, адже росіяни зараз фактично мають порушену логістику, ще й отримують такі накази.

Популярні новини зараз

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Гайдай заявив, що ЗСУ офіційно розпочали деокупацію Луганської області.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе пояснив, чому росіян не можна пускати до інших країн.