Про це він розповів у програмі «Дипломатична кухня Трюхана».

«Відносини між диктаторською Білоруссю та демократичною Україною ніколи не були партнерськими. Після того, як було анексовано Крим, відбулося військове вторгнення росії на Донбасі та Луганську, ці відносини стали максимально напруженими», - повідомив Валерій Ковалевський.

За словами екс-дипломата, українська влада завжди мала побоювання, що Лукашенко і Білорусь можуть бути використані для агресії проти України. Але все одно, як зазначив Валерій Ковалевський, до останнього зберігалася надія, що Білорусь все ж таки не стане співучасником війни проти України.

«Лукашенко ухвалив рішення про участь в агресії проти України без урахування думки білоруського народу, і до останнього Лукашенко висловлювався в тому дусі, що проти війни, що він хоче українцям мирного неба, і водночас підвішував десь там вечорами ракети до російських бомбардувальників і годував російських солдатів», - заявив Валерій Ковалевський.

Як писав раніше Знай.ua, Білорусь ввела режим контртерористичної операції та погрожує Польщі.

Популярні новини зараз

"Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що Віталій Ким розкрив паніку росіян під Херсоном, вже збирають награбоване та готуються тікати.