Про це він розповів у програмі «Азбука війни».

«По-перше, на 100% ніде жодна країна не може закрити собі небо. Просто не існує таких систем, які на 100% могли б закрити небо. На 100% можна закрити небо, якщо ми матимемо паритетну зброю і знищуватимемо всі точки та місця логістичного ланцюжка ще на території навіть Ірану, якщо це вийде. Тобто ми маємо знищити саме виробництво Shahed і всіх інших ракет», - пояснив Роман Світан.

Тобто, констатує він, знищувати ракети потрібно ще до запуску. Водночас, додає експерт, це також практично нереально, оскільки виробництво можуть відкрити в іншому місці. За його словами, максимальний показник закриття неба, якого можна досягти, це 85% знищення всіх засобів, якими противник атакує об'єкти.

«Справа в тому, що саме цим шляхом йдуть країни, які прикривають своє небо, тобто у них стоїть завдання знищити ракету в місці її або пуску, або транспортування, або зберігання. Тому є й ракети рівня Tomahawk, це 2-2,5 тисячі кілометрів, вони для цього призначені. Якщо вже Tomahawk не бере, то далі використовуються балістичні ракети, які також мають НАТОвські країни», - розповідає Роман Світан.

Тож, констатує він, саме такий підхід переважає у світі. Саме тому, пояснює льотчик, дуже мало систем протиповітряної оборони зараз і у світі зокрема, адже розроблялася інша стратегія оборони як такої, в режимі навіть нападу.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати

Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Світан пояснив, у чому складність роботи із старими радянськими ракетами.

Також Знай.ua писав про те, що Світан пояснив, чому наші літаки не можуть зайти до Донецька.