Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Питання в тому, що людські системи скоріше схожі не на будівництва, не на конструкції, не на конструювання. Вони схожі на таку річ, яка називається садівництво, бо людські системи вирощують, вони ростуть, і тримаються вони якраз на носіях етики оцієї соціальної системи», - повідомив Олександр Новохатський.

За словами публіциста, демократія – це один із головних інструментів залучення людей в цю систему, яка виростає. Олександр Новохатський також зазначив, що чим ширша ідея, чим вона простіша, тим більше людей можна до цього залучити. Але тут вже виникає питання відповідальності людини в соціальній системі.

«У нас такий підхід, з одного боку, до спрощення сприйняття оцих речей, а з іншого боку – неймовірного ускладнення. Питання в тому, що має бути і демократія, і меритократія, але кожен має нести свою частину відповідальності і розуміти чіткі модельності, своє місце, свою соціальну роль і спільну мету існування», - заявив Олександр Новохатський.

Як писав раніше Знай.ua, публіцист Олександр Новохатський повідомив, до яких нових соціальних систем переходить наше суспільство.

Популярні новини зараз

Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що публіцист Олександр Новохатський повідомив, яким має бути інструмент для порятунку світу.