Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами експерта, цілком зрозуміло, чого зараз добивається росія, їй потрібно всадити Україну за стіл переговорів і вмовити віддати Крим, а на решті анексований територій визнати результати псевдореферендумів. Якби правдивою була версія, що Україна нічого самостійно не вирішує, зазначає він, то достатньо було би одного дзвінка, аби підписати якісь угоди в умовному Стамбулі. Тим не менш, констатує політолог, усе відбувається не так.

«Чому? Різні завдання. У різних світових акторів різні завдання, і кожен із них бачить ситуацію по-своєму. Для Сполучених Штатів Америки головне – залишити свій вплив в Україні, для Європейського Союзу – це перемир’я хоча би на пів року, для росії – це фіксування статусу-кво. А що для України? Найцікавіше, що в цій ситуації гарного виходу для нашої влади не існує: і вести перемовини, і війна – не вирішення проблеми», - пояснює Руслан Бізяєв.

На його думку, навряд навіть на найближчій зустрічі G20 будуть якій принаймні публічні проривні заяви або проривні дії. Експерт вважає, що скоріш за все війна буде продовжуватися і вона буде продовжуватися до того момент, поки не відбудуться певні політичні зміни.

«І тільки після цього можна сподіватися, що питання війни і миру з ідеологічної, пропагандистської, військової та економічної сфери перейде у сферу дипломатичну», - стверджує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, що не так із ідеологією зеленого переходу.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, які країни заслужили право мати ядерну зброю.