Про це він розповів на каналі «Садок вишневий».

«Я вважаю, що різниця між тими, хто продукує ці сенси, і тими, хто їх споживає, полягає лише в тому, що ми споживаємо ці сенси емоційно, спираючись на морально-етичні якісь засади. Ми там кажемо, що це добре, а це погано, тобто ми виходимо зі своїх якихось моральних поривів, тому що ми вважаємо, що мораль відрізняє нас від тварин», - повідомив Володимир Гарковенко.

За словами наукового консультанта, люди, які продукують сенси, що стосуються екологічних питань, більше спираються на якісь раціональні розрахунки, хоча й у межах якоїсь філософської концепції. Як наголосив Володимир Гарковенко, зараз усі екоактивісти керуються саме емоціями, а не раціональними засадами.

«Ну ми ж бачимо, що промови Ґрети Тунберг, що обливання картин екоактивістам, - це суто емоційні акції. Вони апелюють до обурення людей, але вони не оперують якимись прозорими розрахунками», - заявив Володимир Гарковенко.

Як писав раніше Знай.ua, Держекоінспекція розрахувала мільярдні збитки довкіллю на деокупованих територіях Харківщини.

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами

Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що науковець Володимир Гарковенко пояснив, чому люди неправильно розуміють екологічні питання.