Про це він розповів у своєму блозі.

«Їм ще дуже довго платити нам репарації. У якій формі вони будуть – це може бути питанням для обговорення. Але, звичайно, росія має не лише на полі бою зазнати поразки, але й і відшкодувати всі збитки. Не все можна відшкодувати, життя близьких та рідних, тим не менш, відбудувати або репарації заплатити за те, що вони зруйнували – так», - констатує Максим Ялі.

За його словами, війна – це завжди криза, і з неї ми вийдемо набагато сильнішими, а тоді отримаємо плоди своєї перемоги. Водночас політолог зауважує, що перемога – це лише початок, оскільки далі Україні потрібно буде відбудовувати Маріуполь, Луганськ, Донецьк, інші міста. Принагідно він нагадує, що ті ж німці після програшу у двох світових війнах живут набагато ліпше, ніж росіяни, які б’ють себе у груди і погрожують повторенням 1941 року.

«Чим відрізняється свідомість раба? Вона сприймає все як данність. Ось вони і утерлися мовчки, проковтнули, коли одна людина нібито колегіально вирішила, що їх розмірене життя вже закінчилося. Особливо це стосувалося мешканців москви, пітеру, а тепер все, не буде ні роботи, ні товарів, ні айфонів, їздити тепер треба буде не на Mercedes, а на якихось китайських. Це найменше. Інших узагалі взяли, послали воювати, а через тиждень повертаються додому уже в чорному пакеті», - пояснює Максим Ялі.

Отже, підсумовує експерт, коли ми переможемо і будемо здатні ставити свої умови, укладемо мирний договір на своїх умовах, росіяни будуть мовчки сплачувати репарації. Так само, додає він, як радянське суспільство навіть не розуміло і не чуло, але сплачувало ленд-ліз Сполученим Штатам майже до руйнації Радянському Союзу, а Німеччина виплачувала їх за дві війни певним країнам аж до недавнього часу. Отже, підсумовує політолог, ділити шкуру недобитого ведмедя тут цілком доречно.

Популярні новини зараз

Нові правила військового обліку: українців штрафуватимуть без їхнього відома

Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Загородній розповів, що змусило Європу надавати більше допомоги Україні у війні.

Також Знай.ua писав про те, що Щекун повідомив, у чому мінуси Кримської платформи.