Про це вона розповіла на каналі «Знай.ua».

«Вразливим категоріям українців пропонують виплати. Новий проєкт оголосив благодійний фонд «Право на захист» за підтримки американської організації HIAS. Грошова допомога буде призначатися українцям, котрі ще не отримували грошей від міжнародних організацій. Вона складає 6 600 на кожного члена сім’ї Наразі кошти виділяються тільки мешканцям Київської області, але вже в листопаді проєкт дійде і до Харківської області», - повідомляє Катерина Котенкова.

За її словами, отримати допомогу можуть сім’ї ВПО, переміщені протягом останніх 30 днів, постраждалі домогосподарства від раптових обстрілів, сім’ї, які внаслідок воєнних дій втратили члена сім’ї, засоби існування, або люди, які перемістилися більше 30 днів тому і мають дохід менший, ніж 5 400 на особу за останні 3 місяці і відповідають хоча би одному із критеріїв вразливості.

«Як подати заявку? Мешканцям Київської області звернутися по допомогу у постійний центр реєстрації у Броварах за адресою вулиця Незалежності 5. Графік роботи: будні з 09:00 до 18:00. Також у Київській області працюють і виїзні мобільні бригади», - розповідає Катерина Котенкова.

Як вона зазначає, із собою необхідно мати паспорт, податковий номер, номер IBAN банківського рахунку, а також документи, що підтверджують належність саме до категорії вразливості, тобто це мають бути свідоцтва про народження дітей, податкові номери, медичні довідки, довідки про інвалідність, вагітність, тощо.

Популярні новини зараз

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Запитай у дружини або мами: які документи потрібні українським чоловікам для оновлення даних у ТЦК

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Дубов повідомив, як можна пришвидшити відновлення знищених рф енергетичних потужностей.

Також Знай.ua писав про те, що Котенкова розповіла, на які комунальні тарифи не поширюється мораторій.