Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Якби в нашій країні, на нашій святій землі були б транснаціональні компанії та їх вкладення обчислювалися б у мільярдах… Вони можуть взагалі не працювати, просто стоятимуть американські війська зі своїм флотом та ескадрильєю. І ніякої війни не було б», - переконаний Георгій Біркадзе.

Щоб не бути голослівним, у приклад він наводить Тайвань. Як пояснює експерт, якби в Україні сьогодні були транснаціональні компанії, жодний росіянин не перетнув би наш кордон. Тому, констатує він, присутність таких компаній в Україні потрібна.

Що ж до сьогоднішньої націоналізації приватних компаній, зазначає експерт, то насамперед треба розуміти, що вони були насправді прихватизовані. Зокрема, нагадує він, усі облгази були скуплені буквально за 3 копійки. Водночас експерт наголошує, що не йдеться про якесь рейдерство, коли людина чесно купила компанію і її вимагають повернути.

«Тому я вважаю, що все, що до цього було прихватизовано, має повертатися до держави. Я хочу нагадати, що в Англії двічі була націоналізація і нічого. Тому я вважаю, що все має бути прозорим», - робить висновок Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти

Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв пояснив, що російсько-українська війна запустила процес руйнування старого світу.

Також Знай.ua писав про те, що Себастьянович повідомив про умови процвітання країни.