Про це він розповів у програмі «Розвилка».

«На зустріч G20 навряд чи приїде президент Зеленський. На зустріч G20 точно не приїде президент росії путін. Порядок денний зустрічі G20, наскільки я його бачу, наскільки я його розумію, взагалі не про це. І там немає моментів, які казали би мені, що можливі якісь непублічні домовленості», - зазначає Руслан Бізяєв.

Тим не менш, зауважує він, ця зустріч буде мати ключове значення у трошки іншому аспекті – у тайванському. За словами політолога, на зустрічі відбудуться перемовини між Сі Цзіньпіном і Джо Байденом. Залежно від результатів цих перемовин, додає він, ми будемо розуміти подальший розвиток тайванської кризи і тут рівно 2 варіанти.

«Варіант перший – вони домовляться і протягом найближчих 5 років тайванський кейс так званий буде заморожений. Так, будуть певні військові маневри, гучні заяви, візити, ноти протесту, тощо, але, по суті, не зміниться нічого. Варіант другий – вони не домовляться. Якщо вони не домовляться, то протягом найближчого пів року ми побачимо фактично спробу військового повернення Тайваню до Китаю, - пояснює Руслан Бізяєв.

Якщо це відбудеться, попереджає він, то це стане, мабуть, головним маркером майбутньої світової кризи. Як пояснює політолог, якщо посипиться Китай, то світова економіка – все, кінець. Принагідно експерт відзначає, що ще 2-3 доби тому йому здавалося, що вдасться радше домовитися, але зараз він уже не впевнений.

Популярні новини зараз

Українці ризикують залишитися без роботи та соціальних виплат

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Попенко пояснив, що підняття тарифів на електроенергію нічого не змінить.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, де у світі розгориться наступний військовий конфлікт.