Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

«Справа в тому, що зараз це дає нам можливість завантажувати кораблі через Миколаїв, а це колосальні обсяги. Миколаївський порт пропускав 25-30% усієї аграрної перевалки. Від 100% десь 25-30% і це один порт. Вони мають колосальні можливості, мають хорошу перевалку», - пояснює Георгій Біркадзе.

Тож, констатує він, визволення Херсона дає нам сьогодні можливість пускати кораблі, що дуже впало у жовтні. Зокрема, зазначає експерт, у вересні ми пускали десь близько 90 кораблів на місяць, а після нібито наших обстрілів їхня кількість впала до 30 кораблів.

«Коли у нас не йде зерно, то це ж росії на руку. У жовтні 2021 року вони завантажили 4,6 мільйона тонн зерна на місяць, а у 2022 році у жовтні – 6,7 мільйона тонн зерна. Тому потрібно розуміти, що для них ситуація, що вони не випускають наші кораблі, їм на руку, вони вирішують своє питання», - наголошує Георгій Біркадзе.

Проте, зазначає він, є чинник Туреччини. Як згадує експерт, ще раніше він говорив, що зернова угода дуже вигідна і важлива для Туреччини, тому Ердоган зробить для цього все, як бачимо, риторика путіна різко змінилася. Тож тепер, стверджує він, Україна зможе відвантажувати до мільйона тонн на місяць і росія цьому не завадить.

Популярні новини зараз

Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак пояснив, про що може говорити відсутність путіна на саміті G20.

Також Знай.ua писав про те, що Вишинський повідомив, як путін пояснить росіянам поразку у війні.