Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«По-перше, росії як би треба навіть не вундервафля і особовий склад на полі бою, там треба дуже серйозно змінювати концепцію, підходи до війни. Тому що фактично російська армія воює зараз за лекалами 5-денної війни 2008 року. Але за цей час військова думка пішла далеко вперед і Збройні сили України – це не грузинська армія. І Збройні сили України за цей час зміцнювалися», - підкреслює Руслан Бізяєв.

Зокрема, зазначає він, якщо росія візьме паузу на фронті, щоб зміцнитися, українська армія в цей час також зміцнюватиметься, це взаємопов'язані процеси. А те, як розвивається ситуація, констатує експерт, говорить про те, що ні 2-3 місяці, ні 3-4 місяці не дадуть росії вирішальної переваги ні в оперативному мистецтві, ні в тактичному мистецтві, ні в керованості, ні в насиченні, найголовніше - ні в мотивації.

Що ж до ще однієї можливої ​​мобілізації в росії, зазначає політолог, то цього виключати не можна, але це радше говоритиме про чергову внутрішньополітичну кризу у кремлі. До того ж, додає він, попередня так звана часткова мобілізація збільшила населення Грузії вп'ятеро порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Тому я цього на 100% виключати не можу, але це не дасть того ефекту, як не дала досі ефекту і так звана часткова мобілізація. Проблема ж не призвати 300-400 осіб, навіть проблема не збити єдиний підрозділ, озброїти та відправити. Мотивація яка? Якщо навіть офіційні російські пропагандисти вже заплуталися у трьох соснах щодо цілей війни, то що говорити про молодший офіцерський та рядовий склад?», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, рф має намір показати білорусам всю міць російського тероризму.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, як має діяти Україна у цьому інциденті із ракетами на території Польщі.