Про це він розповів на своєму каналі.

«У недавньому інтерв'ю Еммануель Макрон сказав, що китайський лідер Сі Цзіньпін абсолютно чітко вказав путіну у своїй заяві, що застосування ядерної зброї у війні є неприпустимим. Тобто путіну Сі Цзіньпін конкретно сказав: «Це червона риска». Китай просто може приєднатися до антиросійських санкцій та остаточно перестати закуповувати російські енергоресурси», - повідомив Борис Тизенгаузен.

За словами політтехнолога, останнім часом путіна особливо засмучений риторикою Китаю. Як підкреслив Борис Тизенгаузен, все тому, що Сі Цзіньпін у своїй програмній промові говорив про біполярний світ і дві наддержави – США та Китай. Росії там навіть як «напівнаддержави» немає.

«Росія – це супермаркет, що горить, і з чорного ходу намагаються розпродати за безцінь все, що там залишилося. Ось, власне, сировинна шахта, яка ось-ось обрушиться, — це і є для Китаю російська федерація», - заявив Борис Тизенгаузен.

Як писав раніше Знай.ua, саміт G20 здивував своєю антипутінською коаліцією, навіть Китай тепер погрожує кремлю.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст

Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень

Показати ще

Також Знай.ua повідомляв, що в МЗС України закликали ліквідувати російську пропаганду в ЄС: на 9-й місяць війни все ще говорять про геноцид українців.