Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає експерт, проведення цьогорічного чемпіонату світу з футболу у Катарі викликало хвилю обурення у західній пресі. Зокрема, зазначає він, йшлося про те, що подія надто потужна для такої недемократичної країни, яка має проблеми з гендерним порядком денним, правами жінок, тощо. Тим не менш, продовжує політолог, президент FIFA Джанні Інфантіно відповів на це дуже різко.

«Ця заява про те, що світ, незважаючи на всі останні події, починаючи з епідемії ковіду, не сприймає порядок денний так званого зеленого курсу. Ні політично, ні економічно, ні найголовніше – ідеологічно. Тому що новий зелений курс з ідеологічної точки зору – це не про те, що ми за все гарне і проти всього поганого. З моєї точки зору, це спроба реінкарнації ідеології золотого мільярду, коли є вибрані і є інші», - пояснює Руслан Бізяєв.

За словами експерта, його часто запитують, чи ідеологія комплементарності не є повторенням того самого зеленого курсу. Тим не менш, констатує політолог, це абсолютно різні речі із різними фундаментами, тому що нова ідеологія – це взаємоповага, взаємодоповнення та баланс, коли не існує рівних і трошки рівніших.

«Комусь може здаватися, що між зеленим курсом та ідеологією комплементарності є дуже багато спільного. Це не так. Так, дійсно, людство розвивається в напрямку «одна планета – один народ», але це не має нічого спільного із тим, що намагаються нав’язати світу нові глобалісти», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Вишинський розповів, які зміни відбулися в IT-сфері.

Також Знай.ua писав про те, що Фесенко розповів, чому Іран спростовує інформацію про постачання зброї росії.