Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Насамперед експерт нагадує, що спочатку християнство було у Київській Русі, у нашому Києві, а потім чомусь росія забрала собі звання центру православного світу та організувала свій московський патріархат.

«Я нічого не маю проти жодної віри, але ця країна-терорист вбиває наших громадян, щодня гинуть наші солдати та наші мирні громадяни, руйнує нашу державність. І сказати, що не може бути, щоб у московському патріархаті були завербовані ФСБ люди – це взагалі розходиться з реальністю», - наголошує Георгій Біркадзе.

На його думку, сьогодні дуже важливо, щоби ми підтримували саме наш Київський патріархат. Принагідно експерт також нагадує, що росія схожу політику проводила і щодо грузинів, які взагалі-то прийняли християнство ще 338 року. Проте, констатує він, росіяни були категорично проти існування Грузинського патріархату, вони намагалися знищити грузинську літературу, знищити грузинське Писання, щоб не молилися у Грузії грузинською мовою. Тому, наголошує експерт, ні про яке вихваляння московського патріархату і йтися не може.

«Християнство прийшло туди із Києва. Тому ми, українці, сьогодні маємо відстоювати наш український патріархат», - робить висновок Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду

На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Корчинський розповів, що у конспірології та російській пропаганді багато спільного.

Також Знай.ua писав про те, що Антонюк повідомив, як зміниться інформаційний простір України після війни.