Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як пояснює експерт, ухвалення резолюції про визнання росії країни-терориста дає можливості та гарантії того, що тиск на неї з боку інших держав не зменшуватиметься, а лише збільшуватиметься.

«Я неодноразово говорив, що дуже важливо, щоб якась країна розпочала. У Європі взагалі так працює і так побудована система, як у доміно. Ефект доміно. Справді країни Балтії, Польща, Словаччина проголосували (а ми бачимо, що саме їхня присутність та їхня політична сила збільшується в Європі) і підключилися й інші країни», - додає Георгій Біркадзе.

Проте, констатує він, не всі парламентарі підтримали це рішення, 58 людей у ​​Європарламенті є російськими лобістами. Але майже 500 людей, наголошує експерт, підтримали це рішення, і це є величезна перемога наших дипломатів. Зокрема, зазначає він, ще минулого року не було такої згуртованості Європи щодо України, а сьогодні це ставлення змінилося кардинально.

«Для мене це дзвінок у двері, куди ми дуже довго билися, нам відчинили ці двері. Вважаю, що це справді для нас велика перемога», - робить висновок Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Якименко пояснив, чи є Китай для росії загрозою.

Також Знай.ua писав про те, що голова Енергоатому розповів, що роблять окупанти на ЗАЕС.