Про це він розповів у програмі «Розвилка».

За словами експерта, той факт, що Парламентська асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про визнання росії країною-спонсором тероризму є досить цікавим геополітичним аспектом. Передусім він запитує, чому росію визнали саме країною-спонсором тероризму, а не країною-терористом. По-друге, зазначає політолог, із цієї ситуації випливає кілька питань.

«В принципі, росії ця резолюція – як мертвому припарка. росія фактично вийшла із ПАРЄ і всі її документи не мають жодного юридичного чи політичного значення на території росії», - підкреслює Руслан Бізяєв.

Водночас, додає він, виникає питання, що ж тоді робити з ВТО. Всесвітня торгівельна організація з моменту свого заснування постійно декларувала, що вона поза політикою і що вона веде спокійний глобальний бізнес. Але зараз, констатує політолог, це вже стає неактуальним. Як він пояснює, у цій ситуації ЄС має передати Україні заморожені російські активи, але, оскільки США проти, то цей проєкт опиняється на розтяжці.

«Фактично ця резолюція заклала бомбу повільної дії під основні засади проєкту Європейський Союз. Європейський Союз не зможе довго сидіти на такій розтяжці. Скоріше рано, аніж пізно цей проєкт завершиться. Але завершення проєкту Європейський Союз буде означати неминучий крах і проєкту Сполучені Штати Америки. Завершення проєкту Європейський Союз буде означати смертельне поранення для прихильників відновлення Британської імперії. Захід епох імперій. Ми його спостерігаємо фактично в режимі онлайн», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося

Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кульпа пояснив, як зміниться економіка Європи після війни.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, чи можливі мирні відносини з росією у майбутньому.