Вінниччина – колиска відродження історії української хустки, адже саме тут було започатковано свято День Української Хустки. Протягом чотирьох років поспіль українки з усього світу долучаються до масштабного свята «ДУХ». Цього року це свято набуває нового сакрального значення.

Для того, щоб зібрати кошти на «обігрів» для ЗСУ громадська діячка й благодійниця Людмила Станіславенко започаткувала всесвітній марафон «Хустка для захисника». Щоб до нього долучитися, необхідно надіслати українським захисниками чи захисницям хустини, а в соціальних мережах опублікувати фото чи відео з побажаннями для наших героїв.

Також хустини можна надсилати до офісу засновниці свята. Разом з гуманітарним вантажем команда «Української хустки» відправить усі зібрані «Хустки-обереги». 3 найоригінальніших світлин та відео буде створено фінальний ролик марафону.

Усі охочі також матимуть змогу долучитися до збору коштів на «обігрів» для ЗСУ. Благодійники, які перерахують більше двох тисяч гривень – увійдуть в Хусткову історію, адже їх ім’я буде викарбуване на прапорі свята «ДУХ».

Окрім цього, 7-го грудня у Вінниці буде влаштований флешмоб, присвячений Всесвітньому Дню Української Хустки. Захід проходитиме в безпечному місці, зважаючи на воєнний стан в Україні. Також до флешмобу можна буде долучитися онлайн.

Популярні новини зараз

Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати

Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки

Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Раніше Знай.ua повідомляв, як швидко зробити обігрівач зі свічки: інструкція, з якою впорається кожен.

Також Знай.ua повідомляв, як автомобіль може врятувати вас у блекаут: вистачить і для ноутбука, і для побутової техніки.

https://www.facebook.com/groups/ukrainskahystka