Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

Як зазначає гість програми, восени 2013 року Янукович спробував компенсувати українцям відмову від підписання пакета документів про єдиний економічний простір з Європою договором з Китаєм про побудову глибоководного порту в районі Керчі та великого транспортного хаба, який обслуговували б близько 1 мільйона китайських робітників.

«Багато аналітиків говорять, що захоплення Криму, анексія Криму росією була пов'язана саме з цим рішенням українського уряду», - наголошує Олександр Новохатський.

Принагідно експерт зауважує, що схожа ситуація сталася і з білоруссю. Зокрема, розповідає він, виявляється, що перед тим, як росія анексувала і за фактом захопила білорусь, у неї так само починали налагоджуватися якісь відносини з Китаєм щодо вибудовування економічних хабів, кредитів і так далі.

«Тобто цілком можна стверджувати, що відносини з Китаєм погано позначаються на відносинах із росією. Відразу росія починає намагатися перебити китайські інтереси своїми танками, зеленими чоловічками та іншим», - робить висновок Олександр Новохатський.

Популярні новини зараз

3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Мусієнко заявив, що навіть європейські лідери зрозуміли, що в переговорах із росією немає сенсу.

Також Знай.ua писав про те, що Спірідонов повідомив, що чекає на Україну після війни.