Про це він розповів на каналі «PolitБюро».

«Війна змусила працювати і переозброювати Збройні сили, і логістику, і стандарти НАТО повертати. І останнє НАТОвське зібрання дуже чітко позиціонує, що об’єктивно буквально за місяць після нашої перемоги ми будемо членами НАТО. Тому що сьогодні НАТО боїться приймати нас, бо це означає воювати за нас. НАТО готове допомагати нам, а не воювати за нас», - стверджує Микола Томенко.

Окрім того, додає він, Збройні сили України показали ще новіші стандарти ведення війни, цивілізаційний військовий блок більше не можна уявити без України. Місяць-два, зазначає гість програми, це умовно, мається на увазі те, що після завершення війни України однозначно буде членом НАТО.

Із Європейським Союзом, на його думку, складніше, це прагматичне утворення, там треба проводити відповідну податкову, митну службу і так далі. Тому, констатує експерт, у ЄС ми довше будемо вступати, бо це складніша процедура, вона пов’язана із грошима, інтересами, тощо.

«Сьогодні НАТО більше зацікавлене в Україні, на мою думку, ніж ми в НАТО. Я розумію, що наші ілюзії про те, що НАТО буде нам допомагати, це тільки ілюзії. НАТО буде нам допомагати тільки зброєю, тільки організаційно, тільки консультаціями, навчаннями і так далі. А вже членство буде після перемоги. Щодо Європейського Союзу, то об’єктивно нам треба багато зробити», - підсумовує Микола Томенко.

Популярні новини зараз

Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

В Україні готується революція у житловій сфері

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Співак розповів про найважливіше завдання для України.

Також Знай.ua писав про те, що Бізяєв розповів, чи був блок НАТО готовим до російсько-української війни.

https://youtu.be/6rlv9wzGC8I