Про це він розповів у програмі «Контрольний удар».

«Бойові дії через погодні умови щонайменше на невизначений час знизяться. Але я сподіваюся, що ЗСУ та Генштаб порадують нас несподіваними успіхами та проривами на полі бою цієї зими. Але це залежатиме не лише від погодних умов, а й від постачання озброєння від наших західних союзників. На жаль, поки темпи постачання систем ППО, про ПРО я взагалі мовчу, їх немає, явно відстають від темпів нарощування ракетних обстрілів рашистів», - зазначає Максим Ялі.

Як він розповідає, останніми днями в телеграм-каналах та ЗМІ загалом пишуть про те, що в країнах НАТО та США активно обговорюють надання Україні МІГ-29, F-16 і навіть системи ПРО Patriot, яких нам зараз так не вистачає. Зокрема, додає політолог, про це говорили міністри закордонних справ країн НАТО під час зустрічі у Бухаресті цього тижня.

Проте, констатує експерт, нам багато чого говорили та обіцяли за ці 9 місяців. Принагідно він також нагадує про промовистий інцидент із ракетою на території Польщі, після якого ми так і не побачили чітких дій з боку НАТО.

«Як бачимо, країни НАТО і насамперед США дуже бояться йти на загострення із рашкою. Тому нам не дали ті самі польські МІГи ще навесні, хоча Польща була готова їх передати. Тепер Німеччина після заяви Варшави про те, що безпечнішим буде для всіх, якщо німецькі Patriot передадуть Україні, дала задню, тим самим лише провокуючи путлера на нові злочини та ракетні удари. Тому що безкарність підштовхує злочинця на скоєння нових», - робить висновок Максим Ялі.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Новохатський розповів, як наші договори з Китаєм вплинули на агресивну політику рф.

Також Знай.ua писав про те, що Якименко пояснив, чим українці відрізняються від росіян.