Про це він розповів у своєму блозі.

Як зазначає експерт, мова – це обов’язковий елемент національної ідеї. Українцям же, нагадує він, доводилося боротися за свою мову століттями, а з огляду на сьогоднішню ситуацію, доведеться продовжувати цю боротьбу ще щонайменше десятиліттями. До того ж, додає ідеолог, ми живемо у конкурентному світі, де постійно потрібно доводити цінність власної мови порівняно з іншими, які, можливо, мають більше поширення у тій чи іншій сфері.

«Завданням концепції «25 сходинок до суспільного щастя» є створення національної ідеї для всієї нації без жодних етнічних, регіональних чи мовних винятків. Тобто концепція «25 сходинок», з одного боку, за поширення і впровадження української, з іншого – звважає і на іншомовних громадян українцями і жодним чином не відштовхує від української ідеї, а навпаки ставить за мету, щоб і вони сприйняли цю ідею як власну», - пояснює Олесь Доній.

Як розповідає експерт, одним із його улюблених проєктів є безкоштовні курси української мови. За його словами, цей волонтерський проєкт працює вже 10 років і курси проводили у більше, ніж 30 містах. Зокрема, зазначає ідеолог, до російської окупації курси були і в Севастополі, і в Донецьку, а гасло проєкту – «Навчи друга розмовляти українською».

«Кожен, хто не володіє українською чи володіє слабо, але хоче її вивчити чи покращити, вже є нашим другом. І ми протягуємо руку своєї допомоги. Якщо нести українську мову із добром у серці водночас у наполегливій системі, вона поступово завойовуватиме дедалі більше прихильників. Вивчай українську мову», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК

Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Коен розповів, звідки взявся хасидизм.

Також Знай.ua писав про те, що українцям виплатять нову допомогу на честь новорічних свят.