Про це він розповів у своєму блозі.

«Весь цей російський план перемир'я – це халоймес. Знаєте, що таке халоймес? Запитайте у тих, хто живе в Одесі чи жив в Одесі, що таке халоймес. У перекладі з ідишу це щось на кшталт «дурниці», «бредні», «шалені мрії». Ось весь цей російський план – це російський халоймес», – пояснює Михайло Шейтельман.

Як він розповідає, спочатку патріарх кирил висунув версію про те, що треба прямо зараз розпочинати перемир'я, потім про це сказав і путін, можна було злякатися, що Захід на це поведеться і почне тиснути на керівництво України, щоб воно погодилося з умовами росії.

«Але мене втішила реакція: і негайна реакція українська, і західна – вона для мене стала в якомусь сенсі сюрпризом. Ніхто не розгубився, себто ніхто вже не вірить путіну. Для мене це новий сигнал. Це нова реальність, що більше в казки путіна ніхто не вірить, ніхто їх не слухає, ніхто не зобов'язаний дотримуватися політкоректності щодо путіна. Це великий перелом», - наголошує Михайло Шейтельман.

Як згадує експерт, раніше всі мовчки кивали головою, світу було не зручно визнавати, що путін бреше щодо анексії Криму та російських військових у «ДНР» та «ЛНР». Але сьогодні, констатує він, ця історія закінчилася, адже на Різдво ніхто не став слухати казки путіна про перемир'я, а це означає кінець і всім його розповідям.

Популярні новини зараз

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кочетков припустив, чим може закінчитися новий контрнаступ ЗСУ.

Також Знай.ua писав, що Зеленський з'явився на всіх телеекранах мешканців окупованих територій.