Про це він розповів на каналі «My.ua».

«До абсолюту, напевно, ще ні, але здулися (ред. – російське угруповання) точно. Бахмут сам по собі – це дуже гарний укріпрайон. Це місто, яке розтягнуте вздовж річки Бахмутки, сам підхід до міста зі східного боку дуже добре прострілюється», - зазначає Роман Світан.

Як він розповідає, Бахмут весь цей час намагається взяти російське угруповання з Попасної, після окупації цього міста вони почали рухатися на Бахмут і намагаються взяти його з поля. За словами експерта, з полів заходити у місто не те, що не зручно, а нереально, дуже складно, але противник усе намагається та намагається.

«Саме угруповання наших військ уже практично зруйнований Бахмут використовує як хороший рубіж оборони. Бо будь-яка десятиповерхівка, якщо навіть вона зруйнована, для армійської артилерії – це кілька метрів залізобетону, за яким можна сховати роту танків», - пояснює Роман Світан.

Крім цього, додає гість програми, Бахмут убудований у загальну систему оборони, взяти його практично неможливо, як і обійти. Зокрема, зазначає він, будь-який обхід Бахмута зустріне флангові удари.

Популярні новини зараз

10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули

Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють

Соціальна допомога для пенсіонерів: які документи потрібні для оформлення

Росія готує ґрунт для масового блекауту: "Це фактично підготовка"

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Данилов розповів, коли буде новий наступ росії.

Також Знай.ua писав про те, що Карасьов пояснив, чому Захід постачає Україні військову допомогу дозовано.