Про це він розповів на каналі «Особистість із Сергієм Дойком».

За словами експерта, велика різниця між Україною і росією полягає зокрема у змагальності. Водночас сьогодні, зауважує він, зрозуміло, що воєнний стан так чи інакше обмежує цю змагальність: не проходять мітинги і демонстрації, а через єдиний телемарафон затихла політична опозиція. Тим не менш, стверджує ідеолог, змагабельність політичних процесів буде.

«Але я думаю, що вона зараз буде не за мовно-культурною ознакою все ж таки більше. Ми йдемо до етичних принципів. І важливо буде зараз розвивати етичні норми. Тобто суспільство повинно розуміти, що етика самообмеження – це надзвичайно важлива річ», - підкреслює Олесь Доній.

Як він пояснює, йдеться про відмову від використання своєї посади у цілях збагачення незаконним шляхом. Водночас у нас, констатує експерт, дуже часта різні політики, незалежно від того, із якої партії і з якою мовою, приходили до влади саме красти.

«Нам потрібно навчитися вибирати тих, хто не краде, а для цього потрібно самим усвідомити, що це одна з етичних норм. Тому «25 сходинок до суспільного щастя» спрямовані на щастя для кожного українця, для кожної українки. І от за це будемо змагатися, будемо конкурувати, будемо сперечатися і дискутувати. Але це нормальна дискусія, це дискусія між рівними, між українцями. Ми рівна вільна нація», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф

Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, назвали три основні причини, які впливають на успішний контрнаступ узимку.

Також Знай.ua писав про те, що окупанти на Донбасі мобілізують навіть людей з інвалідністю.