Про це він розповів у програмі «Розвилка».

Як розповідає експерт, перед самим початком Форуму, Міжнародний валютний фонд зробив черговий звіт про стан світової економіки у 2022 фінансовому році. У ньому сказано, продовжує він, що процес дефрагментації світової торгівлі досяг цифри у 7%, хоча на початку 2022 року і всередині його були інші прогнози – від 1% до 7%.

«Цифра 7% - це не скажена цифра, це не дно, але це маркер, який показує, що всі попередні розрахунки, які робили провідні економічні світові структури не виправдались. Враховуючи долю росії у світовому ВВП, вони вважали, що цифри будуть десь у діапазоні до 3%. Але не так сталося, як гадалося. Це тривожний дзвіночок для світової системи економічної глобалізації», - пояснює Руслан Бізяєв.

Щодо українського питання на Міжнародному форумі у Давосі, зазначає він, то з економічної точки зору сказали, що проєкт відновлення України загалом погоджено на Заході, гроші будуть давати, але конкретики мало. А військово-політичні питання, додає експерт, Форум не вирішує, це до Рамштайну, який уже назвали танковим.

«У будь-якому разі, найближчі 2-3 місяці скучно нам із вами точно не буде. Ситуація загострюється по всіх фронтах і це вже зрозуміло. Чи витримає світова економіка новий швидкий поворот і швидкий ривок? Мені здається, наврядчи. Але це процес, який має інерцію. Тобто очікувати якоїсь значної гучної світової кризи, яка би повністю зруйнувала економічний уклад у найближчий рік, я думаю, не варто. Але, в принципі, тенденції зрозумілі: все старе починає вмирати», - підсумовує Руслан Бізяєв.

Популярні новини зараз

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, що після нашої перемоги путіна приберуть свої же.

Також Знай.ua писав про те, що Хом'як розповів, як відрізнити критичне мислення від штампів.