Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

За словами експерта, після землетрусу у Туреччині ми побачили, що там будинки дуже поганої якості, натомість у нас будують із запасом, тобто із розрахунком на землетрус сильніший, аніж може бути на тій чи іншій території. Тому сьогодні, констатує він, дуже важливо розуміти, як будувати.

«Те, що я подивився, можу сказати, що там не якісний ні бетон, ні арматура, ні залізобетон – там усе погане. Хочу також сказати, що у нашій країні мало хто кличе до себе турків і китайців», - підкреслює Георгій Біркадзе.

Як він повідомляє, Туреччині знадобиться десь більше 100 мільярдів доларів на відбудову за наслідками цього землетрусу. Принагідно експерт зазначає, що насправді там усі знали, що це сейсмічна зона і там не можна було приймати будівлі із порушенням, але їх приймали.

«Дуже багато буде негативу у бік Ердогана, тому що, по-перше, зараз відбудувати буде дуже важко, по-друге, коли Ердоган був ще прем’єр-міністром, він це все дозволив прийняти. Він це все так легалізував, тому претензія буде до пана Ердогана», - підсумовує Георгій Біркадзе.

Популярні новини зараз

Прогноз магнітних бурь на травень: коли чекати "ударів по голові"

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Кущ розповів, що треба робити з українською економікою після війни.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чи можна навести порядок на митниці.