Про це він розповів у своєму блозі.

На думку експерта, кожен сам має право визначитися із власним списком героїчних особистостей. Як він підкреслює, ми – нація вільних людей, тут не так, як у росії, ніхто не нав’язує іншим свої уявлення, максимум – пропозиції, пояснення та поширення інформації.

«Тому, безперечно, українська нація має величезний пантеон, не даремно в концепції «25 сходинок до суспільного щастя» одна зі сходинок, яку я чітко розписав, - «Збільшуй, а не зменшуй історичний пантеон», - зазначає Олесь Доній.

За його словами, українці як велика нація із великою культурою мають долучати до своєї традиції всіх тих діячів, що народилися у нашій державі і працювали тут.

«Очевидно, що і в кожному регіоні є люди, які народилися і більше працювали там, тому, зрозуміло, там до них є і більше шани, і більше розуміння, і більше знання. Водночас усі, хто у нас народилися і працювали, - це діячі української культури. А як до них ставитися, ми з вами визначимо самостійно», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе пояснив, хто буде відповідати за наслідки землетрусу у Туреччині.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чи викреслює період комуністичної пропаганди українських діячів із нашого пантеону.