Про це він розповів у себе у блозі.

«савельєв – це міністр чогось там у російській федерації, який вкрав літаки. Він вкрав літаки Boeing Airbus, які були в розпорядженні, взяті в лізинг російськими авіакомпаніями, зокрема державними, приватними – усіма взагалі, яким не ліньки, аерофлотом, наприклад», - розповідає Михайло Шейтельман.

Як він зазначає, після початку повномасштабної російсько-української війни лізингові компанії Європи вимагали повернути у лізинг усі ці літаки, бо вони не продаватимуть державі-агресорові цивільні лайнери.

Проте, констатує експерт, росія вкрала ці літаки, а провернув ці дії якийсь віталій геннадійович савельєв, якого путін привітав особисто. У цій ситуації, додає він, йдеться приблизно про 10 мільярдів доларів. Проте, стверджує він, ці літаки незабаром розваляться і росіяни, скоріш за все, на них будуть падати.

«Розумієте, Україна просить і скоро їй дадуть, приїжджає та гарно просить, а росія вкрала та ховає ці літаки. Вони літали навіть у якусь там Шрі-Ланку, так на Шрі-Ланці заарештували літак, бо він крадений виявився. У російської державної компанії крадені літаки. Ось так, два світи – два літаки», - робить висновок Михайло Шейтельман.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці

Показати ще

Як повідомляв Знай.ua, Качура розповів, як наступ росіян під Вугледаром перетворився на тир.

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чому Зеленський поїхав у Європу.