Про це він розповів у своєму блозі.

Як пояснює експерт, самоідентифікація може бути не одна, а множинна. Зокрема, зазначає він, татари – окремий народ, але це не заважає їм бути також і українцями. За словами ідеолога, сучасний світ ставить питання не тільки про єдину самоідентифікацію, а і про множинну.

«В Україні це не практикується поки що, але в деяких країнах, у США та Польщі під час переписів ставлять питання про множинну самоідентифікацію, тобто першу національність і другу. Що мається на увазі? Наприклад, у Польщі перша національність поляк, друга – українці або навпаки перша – українці, друга – поляк», - пояснює Олесь Доній.

Як він підкреслює, кожній державі потрібна стабільність, отже, і почуття єдності серед населення, незважаючи на походження, погляди та переконання. Інакше, попереджає експерт, може статися так, як колись було у Словаччині.

«Через те, що значна частина цієї етнічної групи, порядку 3 мільйонів із 15 мільйонів вважали себе не чехами чи чехословаками, а виключно німцями чи австрійцями, вони взяли участь у вітанні окупації з боку нацистської Німеччини. Є безліч фото, доказів, як вони вітали вступ німецьких військ. Якраз через відсутність спільної ідентифікації», - розповідає Олесь Доній.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Золотарьов назвав регіони, які можуть виступити проти москви.

Також Знай.ua писав про те, що Шейтельман розповів, як росія вкрала літаки.