Про це він розповів у програмі «Урядовий квартал».

Як повідомляє експерт, сьогодні Євросоюз має збитки в одній тільки енергетиці приблизно на 1 трильйон доларів. Тому, переконаний він, якби в Україні швидше були системи Patriot, ми би й мали дешевшу електроенергію і продавали би її у Європу. А відтак, констатує експерт, нам потрібна зброя чим скоріш.

«Вважаю, що у нас є можливості мати літаки. І я вважаю, що найближчим часом вони будуть. Також ці літаки можуть нам передати за ленд-лізом. Хочу нагадати, що при ленд-лізі, якщо знищується літак, то ми за це не повертаємо гроші, а, коли він відпрацював, то або повертаємо, або сплачуємо гроші», - розповідає Георгій Біркадзе.

Також він зазначає, що Сполучені Штати Америки вклали справді багато коштів в Україну під час війни, серед держав, які нам допомагають, це просто №1. За словами експерта, американці виділили Україні 110-115 мільярдів доларів допомоги, але не мається на увазі, що ми їх усіх отримали, адже багато грошей залишилися в США і їх сплатили Європі та іншим країнам, щоб нам постачали зброю.

Як повідомляв Знай.ua, Біркадзе розповів, чи вирішене вже питання із літаками для України.

Популярні новини зараз

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Ялі розповів, чи призведе китайсько-американське загострення до Третьої світової війни.