Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, сходинка №25 вчить нас бути щасливими. На його думку, із усіх 25 сходинок до суспільного щастя ця остання – найважливіша у нашій світоглядній реформації.

«Українська політична думка, українська національна ідея постійно, кілька століть була спрямована на боротьбу або за мову, або за державу. Речі важливі, безсумнівно, але не можна все життя або боротися, або страждати», - підкреслює Олесь Доній.

За його словами, кожна боротьба і кожне страждання повинні мати мету, зокрема, здобуття щастя для кожного громадянина України. Тим не менш, констатує ідеолог, наша політична думка та національна ідея до такого висновку досі не доходила.

«Метою національної ідеї повинне бути щастя кожної українки і кожного українця. Підкреслюю, держава – це не мета, як раніше вважалося, як досі стверджують деякі, хто зачитується Донцовим чи Міхновським. Держава – це засіб для щастя», - підсумовує Олесь Доній.

Популярні новини зараз

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Гладких розповів, що єдине невід’ємне від людини – це навіть не її життя, а саме гідність.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, за якою філософією живе росія.