Про це він розповів у програмі «Сковорода і 25 сходинок».

«Просте питання – коли свою філософію творив Сковорода і коли з’явилися перші російські філософи? Я можу назвати Соловйова, Бердяєва, Шестова, але якраз Соловйов був учнем Юркевича, а Юркевич був учнем Сковороди. Тобто російська традиція фактично почалася з української традиції», - підкреслює Леонід Чупрій.

Також він детальніше зупиняється на Бердяєві, який дуже жорстко критикував більшовицький лад і був змушений емігрувати, тому що в тих умовах йому просто не давали можливості нормально себе реалізувати. За словами експерта, Бердяєв багато чого взяв у Сковороди, зокрема, він говорив про те, що людина повинна пізнавати себе, навколишній світ, Бога, тобто він ближчий до української традиції.

«А далі, якщо брати радянський період, то там філософія як така була заборонена, там була чиста ідеологія. Якраз такі напіфілософи-напівідеологи, як Ільїн, потім уже свої твори писали, а сучасні тирани і диктатори намагалися їх копіювати чи на них базувалися, навіть той самий путін», - пояснює Леонід Чупрій.

-Як повідомляв Знай.ua, Бізяєв заявив, що нова ера змінить наше ставлення і до минулого, і до теперішнього, і до майбутнього.

Популярні новини зараз

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Дубина розповів, які зміни відбулися за рік війни.