Про це він розповів у програмі «Культ особистості».

«Наша економіка впала, ми бачимо офіційну статистику і, в принципі, розуміємо, що офіційна статистика не може відобразити реальне падіння, тому що багато статистичних даних наразі не доступні, особливо на окупованих територіях. Я думаю, що 25-30% – це глибина падіння української економіки», – розповідає Олексій Кущ.

Це, зазначає економіст, якщо ми беремо реальний показник ВВП у національній валюті. За його словами, якщо оцінювати з погляду падіння валютного еквівалента ВВП (ВВП вимірюється як у національній валюті, так і в доларах), то у нас у 2021 році був історичний рекорд, значення ВВП у доларах – 200 мільярдів. Цього ж року, повідомляє експерт, за різними оцінками буде 130-140 мільярдів, тобто 60-70 доларів ВВП ми втратили майже третину.

«Це безпрецедентна глибина падіння, найбільша в нашій історії, якщо не брати початок 1990-х років, коли економіка трансформувалася з планової на ринкову. Важливо розуміти, що ця глибина падіння була б набагато більшою, якби не міжнародна фінансова допомога», - робить висновок Олексій Кущ.

Як повідомляв Знай.ua, Мухарський повідомив, що російські олігархи хочуть, щоб війна якнайшвидше закінчилася.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Не затягуйте: кому доведеться оформляти лист до Пенсійного фонду

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Біркадзе розповів, чим викликано активізацію у питанні миру в Україні з боку Китаю.