Про це він розповів у своєму блозі.

Як розповідає експерт, перша сходинка у концепції «25 сходинок до суспільного щастя» не просто так називається «Навчайся критичного мислення». За його словами, для того, аби покращувати ідеї діячів попередніх століть, Міхновського, Донцова, Бандери, ми повинні вміти аналізувати, критично мислити.

«Деякі ідеї попередників були проривними, позитивними, деякі персонажі надихають і досі, як, наприклад, Драгоманов, а деякі застарілі або стали небезпечними, як, наприклад, деякі ідеї Міхновського. Якщо ми не маємо права на осмислення, то ми залишимося на рівні 19, початку 20 століття», - констатує Олесь Доній.

Як він пояснює, критичне мислення не тотожне критиці, ображанням, як, наприклад, у соціальних мережах. Ідеолог підкреслює, що критичне мислення завжди має ціль, а наша ціль – суспільне благо, передумови для нього, оскільки йдеться про суспільне щастя.

«Для цього потрібно аналізувати, що було і що потрібно не загубити, а що було не так, від чого потрібно відмовитися, чого нам не вистачає у наших ідеях, у нашій діяльності», - підкреслює Олесь Доній.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Доній – автор концепції «25 сходинок до суспільного щастя», яку експерти оцінюють як осучаснення ідей Григорія Сковороди, а самого Олеся Донія – як модерний аналог Григорія Сковороди.

Як повідомляв Знай.ua, Чупрій розповів, що сьогодні путін використовує тексти радянських нафівфілософів-напівідеологів.

Також Знай.ua писав про те, що Доній розповів, чого весь цей час не вистачало українській національній ідеї.