Про це він розповів у програмі «Діалоги з Максимом Ялі».

За словами експерта, нам потрібно готуватись до того, що з нашого життя зникнуть професії, які можна автоматизувати та алгоритмізувати. І цьому, зазначає він, не треба дивуватися, адже ми читали про це фантастику у дитинстві, тобто готувалися до цього. До того ж, додає філософ, ми не думали, що ці мрії назавжди залишаться мріями.

«Попередні покоління всі мрії намагалися реалізувати: хотіли літати, як птахи, – полетіли, хотіли плавати, як риби, – попливли, хотіли їздити, швидше за звірів, – поїхали. Тобто всі ті мрії, які люди мали, протягом життя стали втілюватися. Ми ж теж мріяли про космічні подорожі, про роботів, про штучний інтелект, тощо. Ці мрії почали втілюватись. Тільки коли нам дозволяли мріяти, не говорили, що це дуже сильно нас поміняє», - пояснює Сергій Дацюк.

Як він зазначає, вислів «бійтеся своїх мрій, вони можуть здійснитися» має буквальне значення в тому сенсі, що ваші мрії вас обов'язково змінять, змінять світ і нам потрібно буде підлаштовуватися. Зокрема, констатує гість програми, йдеться про машинізацію, технологізацію, яка витісняє людину, знеособлення та знелюднення.

Як повідомляв Знай.ua, Ялі розповів, чи збираються США повернутися до Центральної Азії.

Популярні новини зараз

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати

Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Також Знай.ua писав про те, що Дубина розповів про бойові дії на передовій.